Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@16:37:09 GMT

هلال ماه شوال با شرایط نسبتا سخت قابل رؤیت است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۳۳۱۴

هلال ماه شوال با شرایط نسبتا سخت قابل رؤیت است

هلال ماه شوال در ایران به خاطر فاز کم و همچنین ارتفاع کم آن در زمان غروب خورشید، با شرایط رؤیت نسبتا سخت، قابل رویت است.

سیدمحسن قاضی میرسعید پژوهشگر هلال ماه و عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب، در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در مورد آخرین وضعیت رویت ماه شوال اظهار کرد: لحظه مقارنه ماه شوال ۵۹ دقیقه بامداد یکشنبه اول ماه می برابر با ۲۹ رمضان ۱۴۴۳ مطابق با ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ به وقت ایران (ساعت تابستانی) اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، حدود ۱۳ دقیقه بعد از مقارنه زمین مرکزی یک خورشید گرفتگی جزئی با قدر ۰.۶۴۰ در ناحیه جنوبگان خواهیم داشت.  

این پژوهشگر هلال ماه خاطرنشان کرد: در شامگاه ۲۹ رمضان المبارک برابر با ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ مطابق با اول می ۲۰۲۲ هلال ماه شوال در قاره آمریکا – آمریکای مرکزی و شمال قاره آمریکای جنوبی با چشم غیرمسلح قابل رویت است. طبق نقشه زیر، در مناطق زرد که شامل مرکز و جنوب امریکای جنوبی است هلال ماه شوال با ابزار اپتیکی قابل رویت است.

میرسعید تصریح کرد: همانطور که در نقشه زیر مشخص گردیده، هلال ماه شوال در غرب آفریقا با چشم غیرمسلح دیده خواهد شد و در مناطق زرد با ابزار اپتیکی و در مناطق قرمز رنگ هلال ماه غیرقابل رویت خواهد بود.

وضعیت هلال ماه در غروب روز ۲۹ رمضان المبارک در ایران و کشورهای اسلامی

وی ابراز کرد: هلال ماه رمضان در کشورهای مراکش، الجزایر، تونس و غرب لیبی با چشم غیر مسلح و در کشورهای ایران – مصر – ترکیه – اذربایجان – فلسطین – لبنان – سوریه – اردن – عراق – عربستان – کشورهای حوزه خلیج فارس – افغانستان – ترکمنستان – ازبکستان – تاجیکستان- پاکستان و منتهاالیه شمال غرب هندوستان با ابزار اپتیکی قابل رویت است.  همانطور که در نقشه مشخص گردیده، هلال ماه شوال در کشورهای مالزی و اندونزی و به طور کلی در آسیای دور حتی با ابزار نیز غیرقابل رویت است.

وضعیت هلال ماه شوال در ایران

رکوردار رویت هلال ماه در جهان با بیان اینکه هلال ماه شوال در ایران به خاطر فاز کم ماه یا همان بخش درخشان آن (۰.۶۰% در شرق ایران و ۰.۶۲% در غرب کشور) و همچنین ارتفاع کم آن در زمان غروب خورشید شرایط رؤیت نسبتا سختی را خواهد داشت، لذا رصد این هلال نیازمند به تلسکوپ و دوربین‌های دوچشمی قوی، به اضافه مکان مناسب (ارتفاعات بالاتر از سطح دریا)، دوری از گردوغبار و از همه مهم‌تر تجربه بالای رصدگران را می‌طلبد تا بتوانند این هلال جذاب و نسبتا سخت را شکار کنند.

توضیح :

• درنقشه‌های رویت‌پذیری در مناطق سبز رنگ هلال ماه با چشم غیرمسلح و در مناطق زرد رنگ با ابزار اپتیکی قابل رویت و در مناطق قرمز هلال ماه قابل رویت نخواهد بود.

• مقارنه یا ماه نو ( New Moon ): زمانی که طول دایره البروجی ماه و خورشید در مختصات زمین مرکزی صفر باشد در آن زمان مراکز سه جرم زمین – ماه و خورشید در یک راستا قرار گرفته و سن ماه صفر است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: رویت هلال ماه ، ماه شوال ، عید فطر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رویت هلال ماه ماه شوال عید فطر هلال ماه شوال قابل رویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، امام صادق (علیه السلام) ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد. پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر میباشد. نام شریفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنیه اش ابوعبدالله میباشد.
ایشان به مدت ۳۴ سال (۱۱۴ تا ۱۴۸ق) امامت شیعیان را بر عهده داشتند.
شهادت آن حضرت در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجری قمری، در ۶۵ سالگی، به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدینه اتفاق افتاد.
مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدربزرگ و عمویش امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد.
سیره علمی امام صادق (ع) باعث شد تا مبانی اصیل اسلام به شکلی عقلانی و منطقی در جامعه گسترش پیدا کند و تأکیداتی که ایشان بر حفظ سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند، باعث رشد و گسترش مبانی اصیل اسلام ناب شد.
امام جعفر صادق (علیه السلام) با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت.
بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از: هشام بن حکم و مؤمن طاق و محمد بن مسلم و زرارة بن اعین و ... که هر یک چهره‌های درخشانی از تربیت شدگان مکتب آن حضرتند.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • خطر در کمین کشور؛ ابر بارش در ۲۱ استان
  • آسمان کرمان دوباره آبی شد
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • پیش‌بینی وزش باد و خیزش گرد و خاک در کرمان
  • وزش باد شدید در اکثر نقاط استان کرمان
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • پوکو F6 پرو بار دیگر رؤیت شد؛ این بار با پردازنده پرچمدار و ۱۶ گیگابایت رم
  • ۲۵ شوال سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)